top of page

Boerderij Postma-Kroodsma, zorgboerderij Dokkum, dagbesteding Dokkum, Friese paarden, activiteiten

Wat kun je allemaal doen?

 

Op de boerderij hebben we een paar honderd schapen en lammetjes, veel konijnen, een aantal (Friese) paarden met regelmatig kleine veulentjes, geiten, kippen, eenden, sierduiven, poezen en ook twee honden. Al deze dieren worden graag geaaid, verzorgd en geknuffeld. Dit is natuurlijk heel leuk voor kinderen en volwassenen die willen leren omgaan met dieren, voornamelijk met schapen en paarden.

 

Naast de vele dieren is er ook veel groen en begroeiing dat het hele jaar door goed onderhoud en aandacht nodig heeft. Indien je niet zoveel met dieren hebt maar juist wel met planten, bomen, bloemen en een moestuin, is er ook altijd voldoende te doen. Help ons de tuin een eigen gezicht te geven!

 

 

Toelichting activiteiten

 

Hieronder volgt een korte toelichting met voorbeelden van de diverse bezigheden op onze boerderij. Zoals gezegd houden wij zelf zicht op de activiteiten en kijken we samen met jou naar wat je leuk vindt om te doen of te leren. Immers, niks moet en veel mag! Tip: bekijk ons foto-album voor een uitgebreidere indruk.

 

Schapen/lammetjes verzorgen

Hierbij kun je denken aan voeren, buiten en binnen zetten, stro in de stalling strooien, helpen met de verzorging (bijv. hoefjes bekappen), etc.

 

Verzorging paarden

Bijvoorbeeld borstelen, voeren, buiten en binnen zetten, stallen uitmesten, voer- en waterbakjes schoonmaken, stro in de boxen strooien, zadelkamer opruimen, etc.

 

Onderhoudswerkzaamheden

Dit bestaat uit allerlei taken op het erf en in de boerderij, bijv. vegen, repareren van omheiningen, ramen zemen, binnen- en buiten paardrijbak onderhouden, kantine schoonmaken, schuren en schilderen, etc.

 

Kleinvee voeren en verzorgen

De kleine dieren vragen ook de nodige verzorging, denk hierbij aan voeren, hokken schoonmaken, eieren rapen, voerbakjes schoonmaken, etc.

 

(Moes)tuin en plantjes bijhouden

Denk aan onkruid wieden, gras maaien, water geven, nieuwe zaadjes planten, bomen rooien, bladeren harken, fruit plukken, groentes oogsten, etc.

 

Paardrijden onder toezicht

De begeleiders hebben veel ervaring met paarden: als je wilt én durft mag je een stapje verder gaan en bijvoorbeeld een paard leren longeren of zelfs berijden.

 

Overige activiteiten op en om de boerderij

Een prachtig groot terrein voor sport en spel, creatieve bezigheden (bijv. figuurzagen, knutselen of iets lekkers bakken), klimmen in het speeltoestel, bootje varen in de vaart achter huis, vissen in de sloot, wandelen door de weilanden, etc.

bottom of page