top of page

Even voorstellen

 

Wij zijn Leo en Margriet Postma-Kroodsma. In 2015 zijn we samen met hulp van Charissa Fabriek begonnen aan het leuke avontuur om van de boerderij een kleinschalige zorgboerderij te maken. Mede vanuit onze geloofsovertuiging willen wij onszelf inzetten voor onze naaste en willen we delen in het moois dat ons is gegeven. We willen er voor de ander zijn, gewoon zoals diegene is. Niet met moeilijke woorden of therapie, maar door oog te hebben voor de situatie van de ander en door te delen uit onze eigen ervaringen. Leo en Margriet hadden de locatie en de ideeën, Charissa sloot hierbij aan met een afgeronde maatschappelijke opleiding en kennis over zorg- en dienstverlening; zij heeft na ons opstartjaar ergens anders werk gevonden. Leo en Margriet geven nu zelf vorm aan het zorgaspect op hun boerderij.

 

Hieronder zullen we onszelf kort aan je voorstellen. Even een kleine kennismaking met wie wij zijn, wat onze achtergrond is, wat ons bezighoudt en hoe we eruit zien. Kom je ook met ons kennismaken?

Leo en Margriet Postma-Kroodsma

Wij zijn Leo en Margriet. Gelukkig getrouwd, ouders van drie kinderen en we hebben het voorrecht te mogen wonen aan de rand van Dokkum op een vrij gelegen boerderij. Onze grote liefde voor kinderen heeft ons ertoe bewogen om ons huis en erf open te stellen voor ieder kind en/of (jong) volwassene, die plezier beleeft aan het buitenleven en het omgaan en verzorgen van dieren en planten. Leo heeft vanuit zijn jarenlange werkervaring als timmerman de nodige kennis om te bouwen, te repareren en onderhoud te verrichten. Hij mag ook graag creatief bezig zijn met kinderen. Sinds een aantal jaren heeft Leo zijn grote passie voor paarden en schapen verder kunnen uitbreiden en houdt hij zich bezig met het fokken van (Friese) paarden en van Swifterse schapen. Margriet is een gediplomeerd sociaal pedagogisch medewerker en had tot kort geleden een parttime baan als woonbegeleider in de kleinschalige zorg. Zij is hier echter mee gestopt omdat ze zich volledig wil richten op de zorgboerderij. 

Boerderij Postma-Kroodsma, zorgboerderij Dokkum, dagbesteding Dokkum, Leo Postma
Boerderij Postma-Kroodsma, zorgboerderij Dokkum, dagbesteding Dokkum, Margriet Postma Kroodsma

Boerderij Postma-Kroodsma, zorgboerderij Dokkum, Even voorstellen

bottom of page